car

ZO GAAT HET PROCES

Autobeitserij Holland reinigt en conserveert koolstofhoudend metaal (denk hierbij aan het carrosserie van een auto, plaatwerk en dergelijke). Door middel van dompelbaden worden oude laklagen, tectyl, plamuur en roest verwijderd. Hierna wordt een electrolytisch verfsysteem aangebracht wordt. Deze coating fungeert als basis voor elk verfsysteem.

STAP

01.

ONTLAKKEN


VAN DE CARROSSERIE

Het ontlakken van een carrosserie gebeurt in een natronloogbad bij een temperatuur van ca. 80° Celsius. Tijdens het ontlakken in dit bad wordt alle lak, kit, tectyl en plamuur opgelost. De gemiddelde behandelduur is ca. 3 dagen.

STAP

02.

ONTROESTEN


IN EEN 50° ZUURBAD

Het ontroesten van een carrosserie gebeurt in een fosforzuurbad bij ca. 50° Celsius. Fosforzuur heeft als belangrijkste eigenschappen dat het het natronloog neutraliseerd en na dat het opgedroogd is een vaste stof is geworden. Het wordt dus nooit meer vloeibaar! 

STAP

03.

Conserveren


MET EEN KTL-COATING

Om het ontlakte en ontroeste materiaal optimaal te beschermen tegen roest, bieden wij het aanbrengen van een KTL-coating aan

Youtube video

AANLEVERVOORWAARDEN

Wilt u uw auto laten behandelen door ons?  Dit doen wij graag! Houd er rekening mee dat uw auto aan een aantal voorwaarden moet voldoen:

- Alle delen gedemonteerd aanleveren

- Dempingsplaten moeten verwijderd worden (wij kunnen ze voor u verwijderen tegen meerprijs)

- Zeer dikke tectyl grof wegkappen (wij kunnen het voor u verwijderen tegen meerprijs)

- Aluminium apart (denkt u aan scharnieren!!)

- Bij aflevering vermelden wat aluminium is.

- De koets het liefst op een degelijke pallet aanleveren.

- Kleine onderdelen bundelen met ijzerdraad of aanbieden in draadmand van ijzer.

- Graag vermelden indien in het (recente) verleden de auto al eens gestraald is geweest.

ONZE SPECIALISATIE

Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen en conserveren van complete carosserien. Alle soorten autokoetsen, tot een breedte van 1,85 meter, kunnen behandeld worden. Ook vrachtwagencabines, busjes en Amerikanen behoren tot de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP
logo

Offerte aanvragen